Nová aplikace s názvem Mammoth již získala 10 000 stažení za prvních několik dní, kdy je dispozici v App Store. Aplikaci vytvořil tým, který zahrnuje vývojáře aplikace Aviary, což byl Twitter klient, který byl ukončen díky rozhodnutí Twitteru.



Na rozdíl od Ivory, která je pokusem vybudovat firmu, která by nahradila ztráty z ukončení aplikace Tweetbot, je Mammoth – alespoň prozatím – zdarma bez jakýchkoliv nákupů v aplikaci. Společnost však uvedla, že nakonec plánuje nabídnout předplatné, ale zatím neuvedla žádné podrobnosti. Mezitím si společnost chce vybudovat silnou uživatelskou základnu, vysvětlila společnost v blogovém příspěvku.

„Nemyslíme si, že naše předplatné bude drahé nebo že uživatelé, kteří aplikaci budou používat zdarma budou ošizeni. Jednoduše: chceme přispět k tomu, aby Mastodon měl 10 milionů aktivních uživatelů, pak 100 milionů. Je ještě brzy a my nechceme dělat nic, co by zpomalilo počet instalací,“ píše spoluzakladatel Mammoth Bart Decrem. „Proto pravděpodobně budeme mít předplatné, ale to vám nezabrání v tom, abyste si aplikaci užívali, pokud neplatíte. Ještě nemáme vymyšlené všechny podrobnosti ani načasování.“