Je to už nějakou dobu, co WhatsApp představil podporu nálepek. Vytvoření vlastních nálepek však nebylo snadným úkolem, protože jste k tomu museli použít aplikace třetích stran.



Naštěstí nejnovější verze aplikace WhatsApp konečně umožňuje uživatelům snadno vytvářet vlastní nálepky. Jak poznamenal WABetaInfo, nová funkce byla v tichosti přidána s verzí 23.3.77, která je nyní k dispozici v App Store. Díky této aktualizaci mohou uživatelé snadno vybrat jednu ze svých fotografií a přeměnit ji na nálepku. Má to však háček. Na rozdíl od toho, co mohou někteří uživatelé očekávat, neexistuje žádné rozhraní pro vytváření balíčku nálepek. Místo toho WhatsApp integroval svou funkci s novým rozhraním API iOS 16, které odděluje předmět od fotografie, když použijete gesto přetažení. Zde je to, co musíte udělat:

  • Otevřete na svém iPhonu aplikaci Fotky.
  • Vyberte fotografii.
  • Klepněte a podržte předmět, který chcete změnit na nálepku
  • Přetáhněte jej do konverzace WhatsApp.

Jakmile to uděláte, WhatsApp se vás zeptá, zda chcete tuto fotografii změnit na nálepku. Po odeslání zůstane nálepka uložena ve vaší sbírce WhatsApp. Protože je tato funkce založena na detekci předmětu na obrázcích, které byly představeny s iOS 16, pro její použití potřebujete minimálně iOS 16. Stojí za zmínku, že iMessage a Telegram vám také umožňují vytvářet nálepky z vašich fotografií pomocí stejné metody.