Telegram nedávno představil novou funkci s názvem Úspora energie pro uživatele aplikace pro Mac. Jak název napovídá, tato možnost zakáže některé animace, takže aplikace spotřebovává méně energie.



Nyní s nejnovější aktualizací je tato stejná možnost k dispozici také v aplikaci pro iPhone a iPad. Jak popisuje Telegram v příspěvku na blogu, režim úspory energie nejen šetří životnost baterie, ale také zlepšuje výkon aplikace na starších zařízeních. Když je tato funkce zapnutá, Telegram také deaktivuje věci, jako je automatické přehrávání videí, GIFů a dalších efektů. Podobně jako u aplikace pro Mac mohou uživatelé nastavit režim úspory energie tak, aby se automaticky zapnul, když baterie dosáhne určité úrovně. Nový režim najdete v nabídce Úspora energie v nastavení aplikace Telegram. Režim úspory energie lze nastavit tak, aby se automaticky zapnul, když baterie dosáhne určitého procenta – pomocí jednotlivých přepínačů, které vám umožní deaktivovat konkrétní efekty.

Ale to není jediná nová funkce, která přichází s aktualizací. Aplikace nyní umožňuje uživatelům nastavit konkrétní rychlost přehrávání audia a videa. Jednoduše klepněte a podržte tlačítko rychlosti přehrávání a vyberte jinou než výchozí rychlost. Kromě toho aktualizace přidává automatické odesílání odkazů na pozvánky, dynamické pořadí balíčků nálepek, vylepšenou podporu složek na iOS a nové animované emoji pro předplatitele Telegram Premium. Začátkem tohoto roku Telegram spustil další novou funkci exkluzivní pro předplatitele Premium, která uživatelům umožňuje překládat celé chaty přímo z konverzace. Telegram je zdarma k dispozici v App Store. Aplikace vyžaduje iOS 11 nebo novější.