Apple údajně pracuje na AR/VR headsetu, který by měl být oznámen někdy v tomto roce. Slyšeli jsme o tomto produktu spoustu informací, ale nyní existují nové důkazy o jeho existenci – a pochází přímo od společnosti Apple.



Otevřený zdrojový kód poskytovaný samotnou společností nyní odkazuje na platformu „realityOS“. Očekává se, že AR/VR headset bude obsahovat systém realityOS. Jak sdílel Aaron na Twitteru, Apple dnes aktualizoval svůj zdrojový kód dostupný pro vývojáře na GitHubu. Je zajímavé, že nejnovější otevřený zdrojový kód společnosti zmiňuje „realityOS“ a „Reality Simulator“ spolu s aktuálně existujícími platformami, jako jsou iOS, macOS a watchOS. Společnost 9to5Mac může nezávisle potvrdit zmínky o realityOS, Reality Simulator a „Wolf“ (kódové označení platformy) v otevřeném zdrojovém kódu Apple.

realityOS je potenciální název operačního systému, který poběží na AR/VR headsetu. Tento název byl dříve zmíněn v protokolech App Store, dalším nástroji Apple pro vývojáře. Společnost také v roce 2021 získala ochrannou známku realityOS u Úřadu pro patenty a ochranné známky Spojených států (USPTO). Bloomberg však jednou oznámil, že Apple se rozhodl pro „xrOS“ jako název platformy pro svůj nový headset. Název by byl odkazem na „rozšířenou realitu“, což také dává smysl při zvažování celé myšlenky integrace mezi AR a VR. Apple má také registrované ochranné známky jako „Reality One“, „Reality Pro“ a „Reality Processor“.