Apple pracuje na technologii, která umožní iPhonům nebo iPadům se skládacími displeji detekovat pád a okamžitě je složit, aby se minimalizovalo poškození. Apple již dlouho zkoumá skládací zařízení, jako je iPhone nebo iPad, a zajímal se také o rolovatelné displeje.



Každý z nich má obsahovat větší displej, který se složí, ale oba mohou vést k tomu, že obrazovka je potenciálně náchylná k poškození. Nově odhalená patentová přihláška popisuje způsoby ochrany takových zařízení. Ať už se zařízení složí nebo lze obrazovku vytáhnout, Apple navrhuje, aby se samotný displej mohl odpojit. Namísto případného jemného pantu nebo křehkého spojení se může displej odpojit nebo složit tak, aby byla obrazovka chráněna.

Konkrétně by to mohl udělat, když zjistí pád. Tento návrh by jasně pasoval na skládací iPad nebo iPhone, kde jsou skutečně dvě zařízení spojená pantem. Pokud to u konkrétního zařízení není možné, displej by se mohl sklopit zpět. To vše samozřejmě závisí na tom, jak rychle dokáže zařízení zaznamenat pád. Samozřejmě také záleží na tom, z jaké výšky padá. Nikdy tedy nemůže existovat úplná ochrana proti pádům, ale tyto návrhy by pomohly chránit displej zařízení, která jsou křehčí než běžná.