Snapchat spustil rodičovskou kontrolu ve své aplikaci v loňském roce prostřednictvím nové funkce „Family Center“. Společnost dnes oznámila nové možnosti filtrování obsahu, které umožní rodičům zabránit dospívajícím, aby byli vystaveni obsahu označenému jako citlivý.



Chcete-li tuto funkci povolit, můžete přepnout na filtr „Omezit citlivý obsah“. Po aktivaci už dospívající neuvidí blokovaný obsah ve Stories a Spotlight. Zapnutí tohoto filtru nebude mít vliv na obsah sdílený v Chatu a Vyhledávání. Spolu s touto změnou Snapchat také poprvé zveřejňuje své pokyny k obsahu, aby tvůrcům poskytl více informací o tom, jaké příspěvky mohou být doporučovány na jeho platformě a jaký obsah bude nyní považován za „citlivý“ podle pokynů pro komunitu. Společnost uvedla, že tyto pokyny sdílela se sadou tvůrců v rámci programu Snap Stars a se svými mediálními partnery, ale nyní je společnost zpřístupňuje všem prostřednictvím svého webu.

Společnost již zakazuje, aby se na své platformě objevoval obsah, jako je nenávistný obsah, terorismus, násilný extremismus, nezákonná činnost, škodlivé, nepravdivé nebo klamavé informace, obtěžování a šikana, hrozby násilí a další. Nyní však pokyny specifikují, jaký obsah v různých kategoriích bude považován za „citlivý“. Toto je obsah, který může být vhodný k doporučení, ale může být zablokován před mladistvými uživateli v rámci těchto nových ovládacích prvků nebo před ostatními v aplikaci na základě jejich věku, polohy nebo osobních preferencí.