Pravděpodobně znáte zkratku Command + F, která vám umožní snadno najít konkrétní slova nebo fráze v dokumentu nebo na webové stránce. Nicméně, alespoň pokud jde o Safari, není mnoho možností, jak toto vyhledávání přizpůsobit.



Díky The Magic Highlighter mohou uživatelé posunout vyhledávání slov na webových stránkách na vyšší úroveň. Magic Highlighter je rozšíření Safari. Podobně jako při použití Command + F může zvýraznit slova na webové stránce, abyste je mohli snadno najít. Co tedy dělá jinak než vestavěné vyhledávání Safari? Na rozdíl od nativního vyhledávání přichází The Magic Highlighter se spoustou pokročilých funkcí pro zvýšení vaší produktivity. Stačí vyhledat něco ve vyhledávači, jako je Google, Bing, DuckDuckGo nebo Brave Search. Poté aplikace automaticky zvýrazní všechna slova z vašeho vyhledávacího dotazu na výsledných webových stránkách.

To nejen usnadňuje nalezení přesně toho, co hledáte, ale také eliminuje potřebu pokaždé používat Command + F. Existuje několik dalších triků, které The Magic Highlighter umí. Uživatelé si mohou například přizpůsobit barvu zvýrazněného textu. Rozšíření funguje také na iPhonu, iPadu a Macu. Vývojáři zdůrazňují, že také neshromažďuje žádná data o prohlížení od uživatelů. Všechna hledaná slova jsou zpracována v zařízení a nikdy se neodesílají na online servery. Ti, kteří chtějí The Magic Highlighter vyzkoušet, si jej mohou koupit v App Store za pouhých 49 Kč. Jedna licence funguje pro iOS i macOS.