Zloděj aut v Chicagu byl nedávno zadržen díky AirTagu, který na něj nasměroval policisty. Andrew Moran, údajně zaklepal na dveře vozu oběti, když parkovala na parkovišti nákupního centra v části Chicaga.



Moran nařídil oběti, aby vystoupila, protože potřeboval odvézt, protože kdyby to neudělal, někdo by ho zavraždil. Žena vystoupila z vozidla a vytočila číslo 911 z nedalekého obchodu, protože si myslela, že Moran má v kapse bundy pistoli, uvádí CWBCchicago. Podle obžaloby se Moran snažil ujet vozem Audi A3, když volala o pomoc. Nakonec to vzdal a utekl poté, co zaslechl policejní sirény, ale bezpečnostní kamery celý pokus o krádež auta zachytily.

Utekl z místa činu s klíči oběti, na které byl připevněn AirTag. Policie, která ho sledovala, zjistila, že AirTag jel ve vlaku. Policisté zachytili přijíždějící vlak na stanici Addison, kde zloděje zatkli. Policisté našli ve vagónu AirTag a cestující jim údajně řekl, že ho Moran upustil, když přijeli. Během sobotního odpoledne byl Moran obviněn z několika krádeží vozidel. Soudce Charles Beach mu nařídil zaplatit kauci 15 000 dolarů, aby mohl být propuštěn na elektronické monitorování.