Apple pokračuje v testování autonomních vozidel v Kalifornii a přidal další řidiče. Podle nové zprávy má Apple více než 200 řidičů pro provoz jeho testovací flotily, která momentálně činí 67 vozidel, přičemž minulý měsíc došlo k jedné velmi malé nehodě.



Společnost zvyšuje testování autonomních vozidel – pokud jde o řidiče – i když nejnovější zpráva od Bloombergu říká, že první vůz Apple Car očekávaný v roce 2026 nebude plně autonomní. Stále však může obsahovat některé pokročilé asistenční funkce, které by mohly řidičům a cestujícím umožnit sledovat film nebo hrát hru při cestování. Nejnovější čísla o autonomní flotile společnosti Apple pocházejí z macReports a ukazují, že počet řidičů se zvýšil ze 196 na 201, což je nejvíce, jaké jsme za nějakou dobu viděli. Počet vozů zůstal na 67. Další zajímavou částí je, kolik nehod měla každá společnost se svými vozidly. 

Od 13. ledna 2023 měl Apple ještě jednu nehodu čímž se jejich celkový počet zvýšil na 16. I ty nejmenší nehody však musí být hlášeny a tato poslední byla jednou z nich. Nikdo nebyl zraněn – šlo vlastně jen o menší nehodu v manuálním režimu: „Dne 21. února se testovací vozidlo pracující v režimu ruční jízdy otočilo z Westbound na Eastbound Homestead Road na křižovatce s Kennewick Drive v Sunnyvale, když se pravá přední pneumatika dotkla obrubníku. Ke zranění osob nedošlo a na místo nebyly přivolány ani záchranné složky. Testované vozidlo utrpělo drobné poškození.“