Epic Games a Apple jsou v právním sporu od roku 2020, kdy se ‌společnost Epic Games‌ rozhodla porušovat pokyny App Store, které brání vývojářům zavést vlastní systém nákupu v aplikaci.



‌Epic Games‌ tak učinil s cílem zahájit dlouhý spor, ale neskončilo to ve prospěch společnosti Epic. V roce 2021 se soudce dohlížející na případ postavil na stranu Applu a došel k závěru, že Apple neporušuje antimonopolní zákon. ‌Společnost Epic Games‌ se téměř okamžitě proti rozsudku odvolala a tvrdila, že původní soud dospěl ke špatnému rozhodnutí a udělal několik právních chyb. Bohužel pro ‌Epic Games‌ se dnes odvolací soud přiklonil na stranu Applu a potvrdil původní rozhodnutí.

Podle agentury Bloomberg zamítl odvolací soud devátého obvodu tvrzení společnosti Epic, že pravidla ‌App Store‌ porušují federální antimonopolní zákon tím, že nepovolují vlastní systém nákupu v aplikacích třetích stran. Již podruhé za dva roky federální soud rozhodl, že Apple dodržuje antimonopolní zákony. Ačkoli Apple uvedl, že je spokojený s rozhodnutím soudu, společnost nesouhlasí s rozhodnutím o změnách ‌v App Store‌ a říká, že zvažuje další přezkum.