Aktualizace iOS 17, kterou Apple plánuje představit v červnu, bude podle Marka Gurmana z Bloombergu obsahovat několik nových funkcí souvisejících se zdravím. K dispozici bude funkce pro sledování nálady a Apple plánuje poprvé vydat aplikaci Zdraví pro iPad.



Aplikaci Zdraví můžeme používat již dlouho, ale je k dispozici výhradně pro iPhone, což by se mohlo letos změnit. Aplikace Zdraví na ‌iPadu‌ by uživatelům poskytla více prostoru pro zobrazení zdravotních metrik, výsledků EKG a další. Cílem společnosti Apple je zvýšit popularitu aplikace Zdraví ve zdravotnictví, kde jsou tablety široce používány. Apple také plánuje představit novou funkci, která uživatelům umožní sledovat jejich náladu, odpovídat na otázky a prohlížet si výsledky v průběhu času. V budoucnu by mohly být algoritmy použity k určování nálady uživatele prostřednictvím jeho vzorů, toho, co zadali, a dalších dat. Tato funkce není součástí aplikace, o které se hovořilo minulý týden.

Jak se již dříve říkalo, AR/VR headset, na které Apple pracuje, bude obsahovat funkce zaměřené na zdraví, jako je meditační aplikace, která uživatele provede uklidňujícími meditacemi. Příští rok Apple rozšíří svou nabídku o novou službu. Služba s kódovým označením Quartz, založená na umělé inteligenci, pomůže povzbudit uživatele ke cvičení, zlepšit jejich stravovací návyky a podniknout kroky ke zlepšení spánku. Služba bude využívat data z Apple Watch k vytváření personalizovaných návrhů a vytváření programů na míru, přičemž k dispozici bude za měsíční poplatek. I když je služba plánována na rok 2024, Gurman varuje, že by mohla být zrušena nebo odložena.