Kaleidoscope je výkonná aplikace pro macOS, která uživatelům umožňuje snadno porovnávat rozdíly mezi soubory a složkami, což je pro vývojáře docela užitečné. Tento týden byla aplikace aktualizována na verzi 4.0, která přichází s řadou nových funkcí.



Kaleidoscope 4 přichází téměř dva roky po vydání Kaleidoscope 3, který představil nové rozhraní pro tmavý režim a podporu pro čipy Apple Silicon. S verzí 4 mohou uživatelé porovnávat soubory ještě rychleji a snadněji díky Kaleidoscope Prism. Umožňuje vám zahájit nové srovnání jediným kliknutím na liště nabídek, i když aplikace není spuštěna.
Nová verze aplikace také přidává novou funkci pro snadnější kontrolu a více možností textového filtru pro skrytí nepodstatných dat při porovnání, jako jsou časová razítka a jedinečné identifikátory. K dispozici je také integrace ladicího programu pro vývojáře Pythonu, metadata, jako je typ souboru, velikost, data a kódování a nové uvítací okno, které urychluje procesy vytváření nových srovnání nebo hledání posledních.