Během posledních několika měsíců se na Twitteru objevil nový „leaker“, který tvrdil, že zná širokou škálu podrobností o nadcházejících verzích softwaru Apple. Účet sdílel podrobnosti o nových funkcích v iOS 17, watchOS 10 a dalších.



Ve středu ráno byl však účet odstraněn a zdroj zveřejnil aktualizaci, ve které tvrdil, že Apple identifikoval zdroj a vyhodil jej. Leaker, který vystupoval pod uživatelským jménem Analyst941, se poprvé objevil loni na podzim, když sdílel přesné podrobnosti o Dynamic Island. V té době to bylo velké odhalení, protože do té doby se o iPhonu 14 Pro pouze říkalo, že má dva samostatné výřezy. Po několika měsících ticha se zdroj znovu objevil na fórech MacRumors a nakonec prostřednictvím vyhrazeného účtu na Twitteru. Na tomto Twitter účtu Analyst941 sdílel podrobnosti o funkcích iOS 17, watchOS 10 a dalších.

Zdroj sdílel velké množství podrobností o budoucích verzích softwaru Apple, proto jsme mu příliš nevěřili. V minulosti byl Apple velmi úspěšný v zabránění úniku nových softwarových funkcí, i když se v průběhu let objevilo několik výjimek. Minulý týden Analyst941 zveřejnil na Twitteru, že Apple aktivně pracuje na aplikaci Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad. Zpráva tvrdila, že aplikace Final Cut Pro pro iPad bude vydána v roce 2024, následovaná aplikací Logic Pro v roce 2025. Jen o několik dní později však Apple prostřednictvím tiskové zprávy oficiálně oznámil Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad. Zdroj říká, že to byla součást „vícekrokové“ operace, při které Apple identifikoval zdroj. 

Ve veřejných příspěvcích na Twitteru Analyst941 uvedl, že jeho zdrojem byla sestra, která pracovala v softwarových týmech společnosti Apple a přímo spolupracovala s hlavním viceprezidentem softwarového inženýrství společnosti Apple Craigem Federighim. Pokud lze jeho příběhu věřit, Apple sdílel špatná data vydání jedinému zaměstnanci. Když se toto datum objevilo prostřednictvím účtu Analyst941 na Twitteru, byli schopni identifikovat zdroj účtu. Zdroj byl údajně vyhozen z Apple, jakmile byl odhalen. Oba se nyní obávají, že Apple proti oběma podnikne právní kroky.