WWDC 2023 začne 5. června speciální úvodní keynote. Na akci společnost oznámí další velké aktualizace svých operačních systémů, mezi které patří iOS 17, watchOS 10 a macOS 14.



Kromě nového softwaru se ale také říká, že Apple oznámí svůj dlouho očekávaný AR/VR headset. Aby společnost podpořila tyto zprávy, pozvala na akci několik odborníků na technologii virtuální reality. Apple je známý tím, že si pečlivě vybírá zástupce tisku a tvůrce, kteří se jeho akcí zúčastní. Apple obvykle kromě lidí, kteří pracují pro technologické blogy a velké tiskové servery, zve i novináře, kteří nějakým způsobem souvisejí s hlavním tématem akce. Apple se letos rozhodl pozvat novináře a tvůrce, kteří se specializují na VR technologie. Někteří z nich jdou na keynote Apple poprvé. Na akci byl pozván Ian Hamilton, redaktor UploadVR, který sám sebe popisuje jako „VR novinář“.

Apple také pozval Normana Chana, známého testováním AR/VR zařízení. Skutečnost, že Apple pozval tyto lidi na svou nadcházející akci, silně naznačuje, že společnost skutečně oznámí něco souvisejícího s VR na WWDC 2023. Například v roce 2014 pozval Apple na svou zářijovou keynote několik reportérů ze světa módy. Na této akci společnost představila světu první Apple Watch. Něco podobného se stalo v březnu 2019, kdy Apple pozval na svou keynote několik hollywoodských hvězd a také režiséry a reportéry z tohoto segmentu. Společnost poté na keynote oznámila Apple TV+.