Stejná společnost „Deep Dive LLC“, která minulý týden podala žádost o ochrannou známku „xrOS“ na Novém Zélandu, rovněž podala žádost o ochrannou známku „Deep Screen“ v USA a ve více než dvaceti dalších zemí po celém světě v letech 2017 a 2018, podle online záznamů.



Na dodatečné podání upozornil Marcus Schappi. Apple pravděpodobně stojí za registrací ochranné známky „Deep Screen“, protože Mark Gurman z Bloombergu oznámil, že „xrOS“ bude název operačního systému pro AR/VR headset, který by měl Apple představit příští měsíc na WWDC. Apple běžně využívá fiktivní společnosti registrované v Delaware Corporation Trust Center, aby tajně požádal o ochranné známky související s budoucími produkty. Není jasné, zda Apple stále plánuje používat název „Deep Screen“ pro svůj headset, protože americký úřad pro patenty a ochranné známky označil název jako volný v červenci 2022 poté, co společnost „Deep Dive LLC“ nedokázala podat prohlášení vysvětlující, jak bude ochranná známka používána.

Společnost požádala a obdržela maximálně pět šestiměsíčních prodloužení lhůty pro předložení prohlášení a nikdy tak neučinila. Název je stále registrován nebo čeká na schválení v některých dalších zemích, jako je Kanada a Nový Zéland. V loňském roce Gurman oznámil, že další skrytá společnost s názvem „Immersive Health Solutions LLC“ požádala o ochranné známky „Reality Pro“ a „Reality One“ ve více než dvaceti zemích. Apple pravděpodobně stojí i za těmito názvy a možná jedním z nich bude název AR/VR headsetu. WWDC začíná 5. června, takže nás pravděpodobně dělí necelé tři týdny od jeho představení.