Apple Watch zachránily život již mnoha uživatelům. Nyní funkce Detekce autonehody na Apple Watch pomohla ženě přivolat lékařskou pomoc po kolapsu způsobeném závažným a potenciálně smrtelným zdravotním problémem.



Nová zpráva vypráví příběh muže, jehož matka cítila bolest na hrudi, když byla na služební cestě mimo stát. Poté, co poslala zprávu příteli ve stejném hotelu o svých obavách, omdlela. O několik minut později její přítel dorazil do jejího pokoje a zavolal 911, ale byl informován, že sanitka je již na cestě. Později se zjistilo, že Apple Watch automaticky zavolaly 911 prostřednictvím funkce detekce pádu. Zatímco Apple Watch od Apple Watch Series 4 mají funkce jako je EKG, Apple jasně uvádí, že tato funkce není schopna detekovat srdeční infarkt.

Žena byla převezena do nemocnice a bylo zjištěno, že má prasklou aortu. O několik dní později po operaci byla schopna vysvětlit, že Apple Watch přivolaly pomoc, přičemž rychlý převoz do nemocnice také pomohl jejím šancím na přežití. Apple Watch v minulosti pomohly s různými zdravotními problémy, včetně odhalení nediagnostikované fibrilace síní u jednoho spisovatele a další.