Apple včera vydal iOS 16.5, pátou velkou aktualizaci operačního systému iOS 16. iOS 16.5 není tak pozoruhodná jako některé předchozí aktualizace, které jsme viděli, ale obsahuje některé důležité opravy chyb a funkce.



Karta Sport v aplikaci Apple News

Apple přidal do aplikace Apple News speciální kartu Sport, která fanouškům poskytuje rychlý přístup k zápasům, skóre, umístění a dalším informacím. Uživatelé ‌si mohou vybrat své oblíbené týmy a ligy a získat personalizované zprávy.

Tapeta Pride

Jako doplněk k novému řemínku a ciferníku Pride 2023 pro Apple Watch Apple navrhl novou tapetu Pride Celebration, která je k dispozici v aktualizaci iOS 16.5.

Oprava chyb

Aktualizace iOS 16.5 obsahuje řadu oprav chyb, včetně oprav pro Spotlight, funkce Čas u obrazovky a Podcasty.

  • Opravuje problém, kdy Spotlight může přestat reagovat
  • Řeší problém, kdy podcasty v CarPlay nemusí načítat obsah
  • Opravuje problém, kdy se nastavení funkce Čas u obrazovky může resetovat nebo se nemusí synchronizovat ve všech zařízeních
Opravy zabezpečení

Podle dokumentů podpory Apple opravují aktualizace iOS 16.5 a iPadOS 16.5 dlouhý seznam zranitelností, včetně tří bezpečnostních chyb, o kterých bylo známo, že byly využívány. Dva z těchto problémů byly vyřešeny v předchozích aktualizacích systému iOS 16.4.1 a iPadOS 16.4.1 Rapid Security Response a nepředstavují problém, pokud jste používali iOS 16.4.1 (a), ale třetí chyba zabezpečení je stále aktivní, dokud nenainstalujete nový software.