Google oznámil, že zavádí podporu pro přístupové klíče, které poskytují snazší a bezpečnější způsob přihlášení pro účty Google. Apple integroval přístupové klíče se spuštěním iOS 16 a jsou také k dispozici v iPadOS 16.1 a novějším, stejně jako macOS Ventura.



Přístupové klíče jsou standardem vyvinutém aliancí FIDO a World Wide Web Consortium, takže integrace přístupových klíčů společnosti Google bude fungovat na zařízeních Apple i na dalších, která tuto funkci podporují. Jak poznamenává Google: „Minulý rok jsme – společně s FIDO Alliance, Apple a Microsoft – oznámili, že začneme pracovat na podpoře přístupových klíčů. A dnes jsme začali zavádět podporu pro přístupové klíče napříč účty Google na všech hlavních platformách. Budou také další možností, kterou mohou lidé použít k přihlášení, spolu s hesly, dvoufázovém ověření (2SV) atd.“

Přístupové klíče se snáze používají a jsou bezpečnější než hesla, protože umožňují uživatelům přihlašovat se k aplikacím a webům stejným způsobem, jakým odemykají svá zařízení: otiskem prstu, skenem obličeje nebo heslem zámku obrazovky. Přístupové klíče jsou také odolné vůči online útokům, jako je phishing, díky čemuž jsou bezpečnější než  jednorázové SMS kódy. Chcete-li vytvořit přístupový klíč, mohou se uživatelé Google přihlásit ke svému účtu Google a poté zvolit možnost „Vytvořit přístupový klíč“. Přístupové klíče na zařízeních iOS a Mac se z bezpečnostních důvodů synchronizují s aplikací Klíčenka a přihlášení se ověřují pomocí Face ID nebo Touch ID.