Apple tento týden představil nové funkce zpřístupnění pro iPhone, iPad a Mac, které budou k dispozici koncem tohoto roku. Jedna z funkcí, která si získala velkou pozornost, je Osobní hlas.



Tato funkce umožní těm, kterým hrozí ztráta schopnosti mluvit, vytvořit hlas, který zní jako on pro komunikaci s rodinou, přáteli a ostatními. Uživatelé budou moci vytvořit Osobní hlas čtením náhodné sady textu nahlas, dokud nebude na zařízení zaznamenáno 15 minut zvuku. Apple uvedl, že tato funkce bude k dispozici pouze v angličtině při uvedení na trh a využívá strojové učení na zařízení k zajištění soukromí a zabezpečení. Osobní hlas bude integrován s další novou funkcí zpřístupnění nazvanou Live Speech, která umožní uživatelům psát, co chtějí říct, aby to bylo vysloveno nahlas během telefonních hovorů, FaceTime hovorů a osobních konverzací.

Apple uvedl, že funkce Osobní hlas je určena pro uživatele, u kterých hrozí ztráta schopnosti mluvit, jako jsou ti, kteří mají diagnostikován ALS (amyotrofická laterální skleróza) nebo jiné stavy, které mohou progresivně ovlivnit schopnost mluvit. Stejně jako ostatní funkce zpřístupnění však bude dostupná všem uživatelům. Tato funkce bude pravděpodobně přidána s iOS 17, který by měl být představen příští měsíc a vydán v září.