Očekává se, že Apple představí svůj AR/VR headset na WWDC za méně než týden. CIRP přichází s novou výzkumnou zprávou pojednávající o tom, jak by mohlo vypadat přijetí Apple Reality Pro ve srovnání s Apple Watch, AirPods a HomePod.



V návaznosti na svou poslední zprávu o tom, jak dlouho uživatelé mají své iPhony, dnes CIRP zveřejnil novou zprávu. Jako výchozí bod se CIRP zabýval tím, zda uživatelé iPhonů mají Bluetooth sluchátka a chytré hodinky a také podílem Apple na trhu se stejnými zařízeními mezi zákazníky, kteří vlastní nějaký typ tohoto nositelného zařízení. CIRP zjistil, že 39 % majitelů iPhonů má Bluetooth sluchátka a 34 % z nich má chytré hodinky. 59 % uživatelů iPhonů má AirPods a 78 % majitelů iPhonů má Apple Watch. Podle společnosti CIRP Apple může očekávat vysoký prodej relativně malé spotřebitelské základny.

CIRP si však všímá dvou hlavních rozdílů mezi těmito nositelnými zařízeními a připravovaným headsetem. Za prvé, Bluetooth sluchátka a chytré hodinky byly „vyvinutější“, když Apple vstoupil na trh. Za druhé, očekává se, že headset Reality Pro bude mít cenu ~ 3 000 dolarů. To je trojnásobek ceny stávajících prémiových VR headsetů, jako je Meta Quest Pro. Zpráva zdůrazňuje, že Apple naposledy vstoupil na trh s produktem 3x dražším než konkurence s HomePodem. A Apple je na trhu chytrých reproduktorů stále daleko za společnostmi Amazon a Google. CIRP však poznamenává, že by mohlo být pozitivní, že headset osloví pouze některé zákazníky, protože to společnosti Apple poskytne čas na vyřešení prvních problémů.