Nedávné zprávy se shodovaly v přesvědčení, že Apple na WWDC v červnu představí svůj dlouho očekávaný AR/VR headset, a Ming-Chi Kuo s tímto tvrzením také souhlasí, přičemž  tvrdí, že oznámení je „vysoce pravděpodobné“ a společnost je na to „dobře připravena“.



Kuo dříve uvedl, že Apple posunul výrobu headsetu zpět na třetí čtvrtletí roku 2023 a že v důsledku toho zařízení nemusí být představeno na WWDC, ale analytik již tento názor zřejmě změnil. Očekává se, že cena headsetu bude začínat někde kolem 3 000 dolarů. S ohledem na to možná Apple nebude cílit nejprve na běžné spotřebitele, ale místo toho jej představí jako zařízení pro vývojáře, tvůrce obsahu a profesionály. Apple očekává, že bude prodávat pouze jeden kus denně v jedné prodejně a sdělil dodavatelům, že během prvního roku dostupnosti očekává, že se prodá 7 až 10 milionů kusů.

Pondělí 5. června je datem hlavní události WWDC společnosti Apple, kde se očekává, že Apple konečně prolomí mlčení o existenci headsetu – i když někteří zaměstnanci mimo Apple se již mohli na zařízení podívat. „Headset společnosti Apple je tak skvělý,“ řekl Palmer Luckey v tweetu zveřejněném dříve v pondělí, aniž by to upřesnil. Luckey je zakladatelem společnosti Oculus, která stála za původním hardwarem Oculus Rift VR v roce 2012. Meta získala Oculus v roce 2014.