AR/VR headset společnosti Apple bude primárně zaměřen na vývojáře a letos by mohlo být prodáno méně než 100 000 kusů, uvádí tchajwanská výzkumná firma TrendForce v nové zprávě.



TrendForce tvrdí, že vysoká cena headsetu, obtížnost výroby a zaměření na vývojáře omezí prodej převážně na předobjednávky na tento rok. Vysoká cena zařízení, o níž se předpokládá, že se bude pohybovat kolem 3 000 USD, bude zjevně představovat významnou překážku pro širší prodej. Odhad prodeje se několikrát změnil. V lednu 2022 se věřilo, že Apple řekl svým dodavatelům, aby během prvního roku prodeje očekávali prodej 7 až 10 milionů kusů. Toto očekávání bylo poté zdánlivě sníženo na tři miliony kusů.

V srpnu loňského roku analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že Apple plánuje v roce 2023 prodat ne více než 1,5 milionu kusů. Mark Gurman z Bloombergu nedávno uvedl, že Apple nyní očekává, že letos prodá kolem 900 000 kusů. V prosinci loňského roku Kuo upravil svůj odhad na „méně než 500 000 kusů“. Odhad TrendForce na méně než 100 000 kusů je dosud nejnižší odhad prodeje headsetu, jaký kdy byl uveden.