Dříve aplikace WhatsApp umožňovala uživatelům propojit se svým účtem až čtyři zařízení, ale pouze jedno z těchto zařízení mohl být smartphone. To se nyní naštěstí změnilo a WhatsApp nyní umožňuje používat stejný účet na více telefonech.



Nyní tedy můžete připojit další telefon jako jedno ze čtyř dalších zařízení. Ať už se jedná o iPhone nebo telefon s Androidem, který se rozhodnete přidat, každý propojený telefon se připojí k WhatsApp nezávisle a zajistí, že vaše osobní zprávy, média a hovory budou šifrovány end-to-end. Pamatujte, že pokud je váš primární telefon delší dobu neaktivní, budete automaticky odhlášeni ze všech doprovodných zařízení.

Jak používat svůj účet WhatsApp na více telefonech

  • Stáhněte si a spusťte WhatsApp na dalším telefonu, který chcete používat.
  • Místo zadávání telefonního čísla spojeného s vaším účtem WhatsApp klepněte na možnost Propojit se stávajícím účtem a vygenerujte QR kód.
  • Na primárním telefonu otevřete WhatsApp a přejděte do Nastavení -> Propojená zařízení.
  • Klepněte na možnost Propojit zařízení a naskenujte QR kód pomocí fotoaparátu telefonu.

Po naskenování QR kódu a dokončení synchronizace budete moci vidět všechny konverzace, které jste vedli na svém původním telefonu. Budete mít také možnost posílat a přijímat textové a hlasové zprávy, zapojovat se do skupinových chatů a mít přístup ke všem ostatním věcem, které jste zvyklí dělat na svém primárním telefonu.