Od aktualizace watchOS 9.5 si někteří majitelé Apple Watch všímají neobvyklého zeleného zabarvení displeje svých hodinek při přístupu k určitým prvkům uživatelského rozhraní. Uživatelé si stěžují na Redditu a fórech MacRumors.



Problém se týká Apple Watch Series 8 a starších, přičemž dřívější modely jsou na tom zdánlivě hůře. Uživatelé říkají, že zelený odstín je viditelný na obrazovce pro zadání přístupového kódu, při přístupu do Ovládacího centra a při prohlížení oznámení. Na základě většiny zpráv se problém týká méně modelů Apple Watch SE a Apple Watch Ultra.

Někteří navrhli, že Apple mohl úmyslně přidat odstín, ale to se zdá nepravděpodobné, protože většina uživatelů souhlasí s tím, že to nevypadá dobře. Jeden uživatel to popsal tak, že to vypadá jako špinavá LCD obrazovka spíše než jako čistě černý OLED displej, na který jsme všichni zvyklý. Není zcela jasné, co se děje, ale podle zpráv se podivný odstín objevuje od aktualizace watchOS 9.5 z minulého týdne, což naznačuje, že jde spíše o softwarový problém než o cokoli související s hardwarem.