OpenAI tento týden oznámila, že její oficiální aplikace ChatGPT pro iPhone a iPad je nyní kromě Spojených států dostupná ve více než 40 zemích. Aplikace byla poprvé spuštěna minulý týden v USA a OpenAI slíbila, že se v následujících týdnech rozšíří do dalších zemí.



Ode dneška lze aplikaci používat v Albánii, Alžírsku, Argentině, Ázerbájdžánu, Bolívii, Brazílii, Kanadě, Chile, Chorvatsku, Kostarice, Ekvádoru, Estonsku, Francii, Německu, Ghaně, Indii, Iráku, Irsku, Izraeli, Jamajce, Japonsku, Jordánsku, Kazachstánu, Korei, Kuvajtu, Libanonu, Litvy, Mauretánii, Mauricius, Mexiku, Maroku, Namibie, Nauru, na Novém Zélandu, Nikaragua, Nigérii, Ománu, Pákistánu, Peru, Polsku, Kataru, Slovinsku, Tunisku, Spojených států, Arabských emirátů a Velké Británii.

ChatGPT od OpenAI je již dlouho přístupný na webu a dříve byl zpřístupněn na iOS prostřednictvím několika aplikací třetích stran, z nichž mnohé jsou jen o málo lepší než podvodné aplikace, ale nyní oficiální aplikace poskytuje uživatelům bezpečný způsob, jak používat ChatGPT na cestách. Pro ty, kteří neznají ChatGPT, je to chatbot založený na AI, který využívá generativní umělou inteligenci k zodpovězení otázek a poskytování rad na nejrůznější témata. Aplikace ChatGPT je zdarma k použití, s možností předplatného ChatGPT Plus. K používání aplikace ChatGPT je nutný účet OpenAI. Aplikaci lze stáhnout z App Store.