„Peridot“, nejnovější hra od společnosti Niantic, je nyní k dispozici v App Store. Hra ve stylu Tamagotchi, Peridot, umožňuje uživatelům vybrat si virtuálního mazlíčka, kterého budou vychovávat.



Stejně jako u ostatních her od Nianticu je i Peridot AR hrou, která vybízí hráče, aby vzali své mazlíčky na procházky do skutečného světa. Během procházek mohou uživatelé sbírat předměty, objevovat nová místa a pořizovat fotografie. Hra se synchronizuje s aplikací Zdraví, aby hráči mohli zapisovat vzdálenost, i když je aplikace zavřená, a rozhraní rozšířené reality je rychlé a pohotové a umožňuje uživatelům klepnout na místo na obrazovce, aby nasměrovali svého mazlíčka. Peridot je vychováván od narození a hráči mohou své mazlíčky hladit, krmit a hrát si s nimi.

Kromě prozkoumávání míst ve skutečném světě a sbírání předmětů je tu chovatelská část, ve které budete odemykat nové typy Peridotů. Vychování Peridota v dospělého a postup na vyšší úroveň odemkne nové charakterové vlastnosti, které lze použít pro budoucí mazlíčky. Peridoti jsou vytvořeni podle existujících zvířat a mytologických tvorů, jako jsou gepardi, draci, jednorožci a další, s dostupnými nekonečnými možnostmi typů. Niantic poprvé oznámil hru Peridot v dubnu 2022, takže byla ve vývoji více než rok. Oficiální datum spuštění je 9. května, ale hra je ke stažení již ode dneška.