Populární aplikace Apollo for Reddit nemusí v budoucnu fungovat tak, jak nyní, kvůli plánovaným cenám API, které Reddit zavádí. Vývojář Apollo Christian Selig dnes řekl, že Reddit plánuje účtovat 12 000 dolarů za 50 milionů žádostí o API.



Minulý měsíc Apollo odeslalo sedm miliard žádostí, což by znamenalo, že Selig by musel platit Redditu 1,7 milionu dolarů měsíčně nebo 20 milionů dolarů ročně, aby aplikaci udržel v chodu. Selig říká, že je „hluboce zklamaný“ plánovanými cenami Redditu, protože společnost slíbila, že nebude fungovat jako Twitter a nebude vývojářům účtovat nepřiměřené poplatky. Twitter si pro srovnání účtuje 42 000 dolarů za 50 milionů tweetů. I když si Reddit účtuje méně za 12 000 dolarů za 50 milionů požadavků, pro nezávislého vývojáře jsou to stále příliš vysoké náklady.

Apollo je nejoblíbenějším klientem Redditu. Selig pravidelně přidává nové funkce a aktualizace a komunikuje s uživateli, aby získal zpětnou vazbu. Uživatelé jsou pochopitelně s touto změnou nespokojeni, s četnými stížnostmi na Redditu a dalších sociálních sítích, jako je Twitter. Není jasné, co se stane s aplikací Apollo, až Reddit začne zpoplatňovat přístup k API. Selig bude muset přinejmenším výrazně zvýšit ceny předplatného a aplikaci již pravděpodobně nebude možné používat zdarma.