Mastodon je v současnosti jednou z nejpopulárnějších alternativ k Twitteru. Udržovat aktuální účty na obou sociálních sítích však není tak snadné. Aby to vyřešil, designér Parker Ortolani, vytvořil Twoot – zkratku, která vám umožní zveřejňovat příspěvky na Twitteru a Mastodon současně.



Twoot je jednoduchá, ale velmi užitečná zkratka, která pomáhá uživatelům Twitteru a Mastodonu být aktivní na obou sociálních sítích. Jako někdo, kdo používá Twitter a Mastodon, může být zveřejňování stejného obsahu na obou platformách docela náročné. Twoot ale tento problém řeší tím, že vám umožní zveřejňovat stejný obsah na Twitteru i Mastodonu současně. Jakmile použijete zkratku, zeptá se vás, co chcete zveřejnit. Poté používá integraci zkratek dostupnou v aplikacích Twitter a Mastodon ke sdílení toho, co jste právě napsali na každé sociální síti.

Abyste si to usnadnili, můžete si přidat Twoot na domovskou obrazovku, dok nebo dokonce na lištu nabídek v macOS. Samozřejmě je zde také možnost použít Siri ke spuštění zkratky. A vše, co musíte udělat, je stáhnout si zástupce a udělit oprávnění pro přístup k oficiálním aplikacím Twitter a Mastodon. Jedna věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že zkratka byla vytvořena jako experiment a nemusí fungovat s budoucími verzemi aplikací Twitter a Mastodon. I tak to ale stojí za vyzkoušení. Zkratku si můžete stáhnout zde.