Od té doby, co se generativní AI, jako je ChatGPT, stala populární, několik platforem nabízí svým uživatelům podobné funkce. Společnost TikTok pracuje na svém vlastním chatbotu AI s názvem „Tako“, který může, ale nemusí být nakonec vydán.



The Verge viděl snímky obrazovky zobrazující nového AI chatbota. I když tato funkce zatím není dostupná, v současné době je testována s opravdu malým počtem uživatelů. Zatímco hlavní myšlenkou je pomoci uživatelům najít obsah, který chtějí v TikToku, může také odpovědět na řadu náhodných otázek. Jakmile bude k dispozici, mohou uživatelé přistupovat k Tako klepnutím na nové tlačítko přímo nad ikonou profilu.

„Pokud se dívám na videa o jídle a ptám se na recept, dostanu související videa k receptu, nebo když se ptám na dobré umělecké výstavy v Paříži, zobrazí se videa spolu se seznamem návrhů v odpovědi,“ vysvětlil Daniel Buchuk z Watchful Technologies, který měl přístup k funkci. Společnost The Verge uvedla, že funkce je zaváděna pro vybrané uživatele na Filipínách a v jiných regionech je nedostupná. Přesto TikTok nedávno podal žádost o ochrannou známku „Tako“, což naznačuje, že společnost má v úmyslu tuto funkci v budoucnu zavést.