Apple v pondělí představil Vision Pro, svůj dlouho očekávaný AR/VR headset. Zatímco headset bude uveden na trh až začátkem příštího roku, některá média a youtubeři se účastnili 30minutové ukázky zařízení a podělili se o své první dojmy.



Testeři nesměli pořizovat fotografie ani videa z ukázky. Technická publicistka Joanna Stern ve svém tweetu popsala Vision Pro jako „zdaleka nejlepší headset na trhu“. Ve zprávě pro The Wall Street Journal upřesnila, že rozhraní a gesta rukou jsou intuitivní, 3D filmy konečně dávají smysl a z obrovského dinosaura měla pocit, jako by skutečně prorazil zeď přímo před ní. Stern poukázala na některé negativní aspekty, včetně toho, že headset je těžký a při přepínání mezi režimy virtuální reality a rozšířené reality se necítila dobře. A i když má Vision Pro některé inovativní funkce, které snižují pocity izolace, jako je ukazování očí nositele přes přední sklo, Stern řekla, že pro Apple bude stále výzvou přesvědčit zákazníky, aby zařízení nosili.

Ve videu známý YouTuber Marques Brownlee řekl, že Vision Pro má některé funkce, které jsou nejlepší, jaké kdy viděl v jakémkoli headsetu, včetně sledování očí a sledování rukou. Tyto pokročilé technologie samozřejmě nejsou levné. Brownlee také poukázal na to, že headset postrádá hmatovou zpětnou vazbu, protože nemá ovladače.