MacWhisper se od svého debutu v únoru stal jednou z velmi užitečných aplikací pro Mac. Aplikace využívá technologii Whisper OpenAI k přepisu zvukových souborů do textu přímo  na vašem Macu.



Nová aktualizace MacWhisper tento týden přináší významná vylepšení. Důraz je kladen zejména na zlepšení výkonu při přepisu velkých souborů. Aktualizace nabízí enormní zlepšení výkonu v zobrazení segmentů. „Během posledních dvou měsíců jsem přepsal celou tuto část aplikace, aby fungovala hladce. Můžete přímo upravovat text v každém segmentu (aniž byste museli nejprve klikat na text) a můžete také kliknout pravým tlačítkem na oblíbené nebo přidat reproduktory mnohem rychleji. Nakonec můžete dvojitým kliknutím na segment spustit přehrávání odtud.“

MacWhipser vám umožňuje snadno přetáhnout zvukové soubory přímo do aplikace a zahájit proces přepisu. Konečný přepis můžete upravit, exportovat jako titulky SRT a VTT a další. Aplikace běží na vašem Macu, takže soubory nikdy neopustí váš Mac. Aplikace podporuje více jazyků, včetně angličtiny, čínštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, portugalštiny a ukrajinštiny. Nabízí také výběr mezi čtyřmi různými modely přepisu.
MacWhisper je k dispozici zdarma. Ti, kdo chtějí přepisovací modely Medium a Large, si však musí zakoupit předplatné.