WhatsApp obdržel aktualizaci, která uživatelům umožňuje posílat fotografie přes platformu ve vysokém rozlišení, čímž se konečně řeší omezení, díky kterému uživatelé sdíleli obrázky v nízké kvalitě.



Dříve uživatelé posílali obrázky automaticky komprimované na 920 x 1280, aby se ušetřilo místo na úložišti a aby bylo sdílení obrázků rychlé přes datová připojení. Po aktualizaci budou mít možnost posílat obrázky přátelům a rodině v „HD kvalitě“, což odpovídá rozlišení 3024 x 4032. Zavedení této funkce oznámil generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg prostřednictvím příspěvku na Facebooku.

Verze 23.16.0 aplikace přidává tlačítko „HD“ v horní části obrazovky sdílení fotografií vedle dalších nástrojů pro úpravu obrázků. Klepnutím na tlačítko HD se zobrazí vyskakovací okno, které uživatelům umožní přepnout z výchozí standardní kvality na HD. Příjemci uvidí v rohu obrázku štítek HD, který značí, a všechny obrázky ve vysokém rozlišení jsou chráněny pomocí end-to-end šifrování. Nová funkce se bude zavádět během několika příštích týdnů a Meta říká, že možnost posílat videa ve vysokém rozlišení přes WhatsApp bude k dispozici brzy.