Apple zkoumá senzory tenzometru, pravděpodobně ve snaze zlepšit možnosti sledování silového tréninku pomocí Apple Watch, podle nedávného seznamu pracovních míst (přes MyHealthyApple).



Apple hledá inženýry se znalostí analogové elektroniky, nejlépe mechatronických systémů využívající teplotní senzory, tenzometry a fotodiody. Tento inženýr pomůže navrhnout, vytvořit, otestovat a odstranit problémy s raným prototypem zdravotního hardwaru. Apple pravděpodobně provádí tento výzkum a vývoj pro budoucí Apple Watch. Apple Watch již obsahují teplotní senzor a fotodiody, ale nemají tenzometr. Tenzometry měří změny elektrického odporu při použití síly. Jsou již široce používány v systémech sledování pohybu a fyziologických monitorovacích systémech.

Výzkumníci prokázali, jak jediný neinvazivní senzor umístěný na zápěstí dokáže přesně změřit celý rozsah napětí na lidské pokožce a také monitorovat krevní tlak – další zdravotní funkce, o které se mluví pro budoucí modely Apple Watch. Apple Watch zatím dokážou sledovat pouze aktivní kalorie, čas a tepovou frekvenci během silového tréninku. Tyto metriky jsou užitečnější pro sledování aktivit, jako je běh nebo cyklistika, ale pro silový trénink jsou méně užitečné, protože srdeční frekvence není úměrná úsilí a zátěži. Tenzometry mohou na druhou stranu pomoci sledovat konkrétní dopad různých silových tréninků.