Telegram zavádí Příběhy pro všechny uživatele, oznámila společnost v pondělí. Tato funkce byla poprvé spuštěna uživatelům Premium minulý měsíc a nyní je dostupná všem. Dnešní oznámení přichází v době, kdy Telegram slaví své 10. výročí.



Jedním z hlavních faktorů, který odlišuje novou funkci od Příběhů na jiných platformách, je skutečnost, že uživatelé mají možnost je po odeslání upravit. Na platformách jako Instagram, Snapchat, Facebook a TikTok nemáte možnost upravovat příběh, jakmile je zveřejněn. Pokud chcete něco změnit, musíte příběh smazat a pak začít znovu. „Poprvé v historii sociálních sítí můžete kdykoli aktualizovat jakýkoli prvek svého příběhu – změnit jeho viditelnost, popisek, text na obrazovce, nálepky nebo cokoli jiného – aniž byste jej museli mazat a znovu zveřejňovat od začátku,“ napsal Telegram v příspěvku na blogu.

Můžete si vybrat, aby si vaše příběhy mohli zobrazit všichni, vaše kontakty, několik vybraných kontaktů nebo seznam blízkých přátel. Příběhy budou umístěny v rozbalitelné sekci v horní části seznamu vašich konverzací. Uživatelé si mohou vybrat, kdy vyprší jejich příběh. Například můžete nechat vypršet za 6, 12, 24 nebo 48 hodin. Kromě toho můžete ke svým příběhům přidat titulky a odkazy. Existuje také možnost označit další lidi ve svých příbězích. Navíc budete moci zveřejňovat fotografie a videa pořízená předním a zadním fotoaparátem současně ve stylu BeReal.