Apple Music obsahuje v iOS 17 několik dlouho požadovaných funkcí, jako jsou společné seznamy skladeb a možnost povolit prolínání. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Prolínání

Prolínání umožňuje, aby skladby plynule přecházely jedna do druhé, čímž se eliminuje prodleva mezi skladbami. Nyní je tato funkce konečně k dispozici.

Společné seznamy skladeb 

Díky společným seznamům skladeb mohou vaši přátelé přidávat, měnit pořadí a odebírat skladby z jednoho seznamu skladeb. Můžete vytvořit seznam skladeb s několika lidmi a každý může přispívat skladbami a reagovat na skladby v seznamu skladeb pomocí emoji.

SharePlay pro CarPlay

‌iOS 17‌ přináší užitečnou novou funkci také do CarPlay, díky které každý v autě může přehrát své oblíbené skladby. Majitel vozu, který má svůj iPhone připojený k vozidlu, musí mít předplatné ‌Apple Music‌, aby tato funkce fungovala, ale ostatní cestující ne.

Aktualizace rozhraní

Pro alba, která tuto možnost podporují, jsou k dispozici animované obrázky na celé obrazovce a obal alba je nyní navržen tak, aby hladce zapadl do hudebního přehrávače, kde jsou umístěny ovládací prvky.

Popisky skladeb 

Klepnutím na ikonu se třemi tečkami vedle přehrávané skladby nebo v seznamu skladeb zobrazíte popisky skladeb. Popisky ukazují umělce, skladatele a další, kteří se podíleli na tvorbě skladby.

Apple Music Sing na Apple TV

S ‌iPhonem‌ se systémem ‌iOS 17‌ a Apple TV 4K s tvOS 17 si můžete zazpívat vaše oblíbené skladby pomocí Apple TV.