Minulý měsíc si Phil Schiller vytvořil účet na Instagramu a Threads. A přestože jsou na Instagramu i další manažeři Applu, jedno důležité jméno tam chybělo: Tim Cook. Nyní se ale zdálo, že si účet na Instagramu vytvořil i Tim Cook. Nebo jsme si to alespoň mysleli.



Tim Cook je na Twitteru od roku 2013, ale nikdy se nepřipojil k jiné sociální síti kromě Weibo. A se vším, co se děje s Twitterem od doby, kdy jej získal Elon Musk, někteří uživatelé přemýšleli, zda si Cook nevytvoří účet na jiné platformě, jako je Mastodon nebo Threads. Profil pod uživatelským jménem @tim.d.cook byl vytvořen v červenci 2023. První příspěvek z 20. srpna oslavil Světový den fotografie dvěma fotografiemi pořízenými iPhonem.

Druhý příspěvek, vytvořený 23. srpna, je 30sekundová reklama na kampaň ve spolupráci s 3DPets, která byla vydána minulý týden. Tim Cook není známý tím, že by na rozdíl od Phila Schillera publikoval obsah z osobního života. Zdálo se tedy věrohodné věřit, že by tento účet mohl být jeho. Ukázalo se ale, že účet je falešný. I tak jej sledovali někteří viceprezidenti Apple, jako Lisa Jackson a Alan Dye, než jej Instagram smazal.