Apple vydal AirPods třetí generace téměř před dvěma lety, což vyvolalo otázky, jaké změny budou obsahovat AirPods 4. Existuje nejméně sedm nových funkcí, které pravděpodobně budou nové AirPods obsahovat a v dnešním článku si ukážeme, které to jsou.



Čip H2

Jedním z klíčových aspektů, které nové AirPods pravděpodobně převezmou z druhé generace ‌AirPods Pro‌, je čip H2. AirPods druhé i třetí generace v současnosti obsahují čip H1. Apple říká, že čip H2 poskytuje výjimečný akustický zážitek, když je spárován s novým zvukovým ovladačem s nízkým zkreslením a vlastním zesilovačem v ‌AirPods Pro‌. ‌‌AirPods Pro‌ nabízí bohatší basy a čistší zvuk částečně díky výpočetním vylepšením zvuku podporovaným čipem H2, takže podobná vylepšení pravděpodobně budou obsahovat také AirPods čtvrté generace. Také by mohly nabídnout vylepšení prostorového zvuku, rychlejší párování a přepínání zařízení a další.

Bluetooth 5.3

V ‌AirPods Pro‌ je čip H2 doprovázen podporou Bluetooth 5.3. Mnoho produktů společnosti Apple je nyní vybaveno Bluetooth 5.3, takže AirPods čtvrté generace s vysokou pravděpodobností obdrží tuto podporu. Bluetooth 5.3 nabízí rychlejší a spolehlivější připojení s příslušenstvím Bluetooth a také vylepšenou energetickou účinnost, která může přispět k delší výdrži baterie.

Delší výdrž baterie

Čip H2 je energeticky účinnější než čip H1 v AirPods druhé a třetí generace. AirPods 4 by to mohly nabídnout delší výdrž baterie z pěti hodin na přibližně šest a půl hodiny.

Ovládání hlasitosti

Je také možné, že AirPods mohou získat dotykové ovládání hlasitosti, jako má ‌AirPods Pro‌. Chcete-li zvýšit nebo snížit hlasitost, stačí jednoduše přiložit palec na stopku AirPodu a pomocí ukazováčku přejet nahoru nebo dolů po malé dotykové ovládací oblasti.

Najít 

Nabíjecí pouzdro MagSafe pravděpodobně také dostane několik vylepšení pro hlubší integraci se sítí Find My. AirPods Pro druhé generace‌ představily v této oblasti dvě klíčové funkce: čip U1 pro Přesné vyhledávání a vestavěný reproduktor. V současné době vás váš iPhone nebo iPad může pomoci navést k jejich poloze v aplikaci ‌Najít‌, ale to je u aktuálního modelu vše. Čip U1 by vašemu ‌iPhonu‌ umožnil ukázat šipku směřující konkrétním směrem k vašim AirPods, přibližnou vzdálenost, která vám řekne, jak daleko jsou, a dokonce i zprávu, že se nacházejí na jiném patře.

Kompatibilita nabíječky pro Apple Watch

AirPods třetí generace lze nabíjet pomocí ‌MagSafe‌, bezdrátové nabíječky Qi nebo Lightning kabelu. AirPods Pro‌ však můžete nabít také pomocí nabíječky pro Apple Watch. Je pravděpodobné, že tato přidaná metoda nabíjení přijde také na AirPods čtvrté generace, aby poskytla ještě větší všestrannost.

USB-C

Mark Gurman z Bloombergu věří, že všechny modely AirPods a příslušenství Apple přejdou z portu Lightning na USB-C do roku 2024. Zdá se tedy téměř jisté, že AirPods čtvrté generace budou mít místo Lightning port USB-C.

Datum vydání

Neexistují žádné konkrétní zprávy o datu vydání AirPods čtvrté generace, ale konec roku 2024 až začátek 2025 se v současné době jeví jako nejpravděpodobnější časový rámec. Apple vydával AirPods v letech 2016, 2019 a 2021. Dva modely ‌AirPods Pro‌ byly vydány v letech 2019 a 2022, zatímco ‌AirPods Max‌ byly představeny v roce 2020.