Android Auto a CarPlay jsou i nadále velkým prodejním bodem, ale vozy Mazda již roky postrádají dotykovou obrazovku potřebnou k tomu, aby si uživatelé tuto funkce skutečně užili. Nyní se to konečně začíná měnit.



Ve vozidlech Mazda se displej dlouho ovládal „ovládacím knoflíkem“, který je umístěn poblíž řadicí páky. Knoflík podporuje směrový vstup, stejně jako posouvání a stisknutí pro výběr obsahu na obrazovce. To funguje opravdu dobře v nativním operačním systému Mazda, ale Android Auto a CarPlay jsou více optimalizovány pro ovládání z dotykové obrazovky. Procházení těchto platforem pomocí tohoto knoflíku může být často nepohodlné ve srovnání s dotykovou obrazovkou. Mazda nyní přináší dotykovou obrazovku do nejnovějšího vozu CX-5 a bude fungovat s Android Auto i Apple CarPlay.

10,25″ plnobarevný středový displej je vybaven nejnovějším informačním a zábavním systémem Mazda Connect, který lze ovládat pomocí multifunkčního ovladače, a je integrován s Apple CarPlay a Android Auto. Pro stávající majitele Mazdy se tím nic nezmění, ale je logické, že novou dotykovou obrazovku budou obsahovat také další nové vozy Mazda. To však může chvíli trvat. 2024 CX-50m, který byl oznámen v polovině července, nemá dotykovou obrazovku, stále obsahuje ovládací knoflík a 2024 Mazda3 také ještě nemá dotykovou obrazovku. Mazda CX-5 2024 dorazí do prodeje na podzim.