Společnost Moment, která se zabývá příslušenstvím pro fotografy, vydala nové objektivy třetí generace, které jsou jejími prvními přídavnými objektivy, které jsou určeny pro nejnovější modely iPhonů.



Objektivy řady T jsou kompatibilní se smartphony Android i iPhony a k dispozici je několik objektivů. Toto je poprvé, co Moment představil nové objektivy pro iPhone od roku 2017, což bylo v době, kdy vyšel ‌iPhone‌ 7.

Zde jsou nové možnosti objektivu:

  • Anamorphic 1,33x – Navrženo tak, aby při natáčení videa na ‌iPhonu‌ přineslo filmový vzhled. K dispozici je zlatý a modrý odlesk. Zlatý odlesk poskytuje bohaté zlaté tóny, zatímco modrý odlesk nabízí filmový vzhled z počátku 60. let. Objektiv funguje pro fotografie a videa s menším zkreslením.
  • Anamorphic 1,55x – Oba objektivy Anamorphic mají o 20 procent širší clonu ve srovnání s objektivy řady M od Moment, spolu s třídílným designem pro lepší výkon při slabém osvětlení.
  • 58mm teleobjektiv – 58mm teleobjektiv nabízí 2x optický zoom a lze jej použít s vestavěným teleobjektivem na iPhonech. K dispozici je také možnost 4x přiblížení pomocí aplikace Moment.
  • 18mm Wide – 18mm Wide objektiv nabízí širokoúhlý vzhled podobný ultraširokoúhlému fotoaparátu na ‌iPhonu‌, ale s menším zkreslením. Lze jej spárovat s ultraširokoúhlým fotoaparátem pro více oddálené snímky.
  • 14mm Fisheye – 14mm Fisheye je super širokoúhlý objektiv, který má zorné pole 200 stupňů. Na novějších iPhonech může používat plný obrazový snímač bez vinětace nebo tmavých rohů. Jedná se o objektiv typu rybí oko, takže dochází k určitému zkreslení.
  • 10x makro – Makro objektiv dokáže pořizovat přiblížené snímky malých objektů.

Použití objektivů vyžaduje kompatibilní pouzdro Moment.