Majitel Twitteru (nebo „X“) Elon Musk dnes uvedl, že možnost blokovat lidi na Twitteru nebude v budoucnu k dispozici, protože „nedává smysl“. Musk to uvedl v reakci na tweet, v němž se někdo ptal, zda existuje možnost někoho zablokovat místo toho, aby někoho ztlumil na sociální síti.



Ztlumit a blokovat jsou dvě zásadně odlišné funkce na Twitteru. Ztlumit vám zabrání vidět obsah od uživatelů Twitteru, zatímco blokování zabrání ostatním lidem vidět váš obsah, sledovat vás a komunikovat s vámi. Podle Muska bude ztlumení jediným způsobem, jak v budoucnu filtrovat obsah na Twitteru, i když stále bude existovat funkce blokování zpráv. Odstranění blokování umožní spamovým účtům a obtěžovatelům komunikovat s lidmi, kteří by je jinak zablokovali, protože ztlumení je mnohem méně omezující.

Pokud například ztlumíte účet, tento účet vás může stále sledovat, vidět váš obsah, odpovídat na něj a retweetovat a citovat vaše tweety. Jejich odpovědi na tweety se vám nebudou zobrazovat, ale budou moci odpovídat. Nebudete dostávat oznámení o jejich odpovědích, pokud je nebudete sledovat, ale pokud někdo odpoví na odpověď od ztlumené osoby, uvidíte toto oznámení a budete upozorněni na konverzaci. Pro mnoho uživatelů by ztráta této funkce byla velmi nepříjemná.