YouTube testuje novou funkci, která generuje souhrny videí napsané umělou inteligencí, ale pravděpodobně ji ještě neuvidíte. Není neobvyklé, že v mobilní aplikaci nebo na webu YouTube se objevují nové funkce.



Bylo však jen otázkou času, kdy YouTube začne zavádět nějakou formu AI. Google udělal velké průlomy v této oblasti s novou sadou funkcí Duet AI Bard a Google Workspace, která přináší tuto technologii do vašeho každodenního života. Nyní společnost oznámila, že testuje souhrny videí napsané umělou inteligencí. Souhrny se liší od popisů videí, které píší tvůrci a tak to zůstane. Než uživatel vůbec klikne na video, YouTube zobrazí malé shrnutí, které představí obsah. Místo toho, aby tvůrce musel do videa vložit další prvek, tento úkol zvládne AI. Pro začátek můžete tyto souhrny vidět na stránkách sledování a vyhledávání.

Shrnutí napsané umělou inteligencí bude obsahovat informace o videu, aby se uživatelé mohli rozhodnout, zda by je zajímalo, nebo ne. V současné době jsou jedinými prvky miniatura a název. Pomocí souhrnů umělé inteligence lze přidat další kontext, který přitáhne diváky. Pro uživatele, kteří chtějí ušetřit trochu času, je to způsob, jak získat další potřebné informace před kliknutím. YouTube uvádí, že tato funkce je testována s velmi malou skupinou uživatelů.