AirTag se stal nezbytným doplňkem pro mnoho lidí, protože pomáhá sledovat téměř jakýkoli objekt, který chcete. A slyšeli jsme mnoho příběhů o lidech, kteří díky němu našly své ztracené předměty.



Nyní se jedné ženě v Nizozemsku podařilo získat zpět ukradené kolo díky skrytému AirTagu. Beatriz Spaltemberg a její manžel William Lacerda žijí v Utrechtu, městě v Nizozemsku. A podle Lacerda jsou tam krádeže kol stále častější, a proto se rozhodl dát AirTag na každé jejich kolo. Samozřejmě, že navzdory opatřením si nikdy nepředstavovali, že budou řešit takovou situaci – dokud se to nestalo. Beatriz šla do posilovny, jak to obvykle dělá, a nechala kolo venku. Bohužel i přes zamčení kola tam zapomněla klíč a to stačilo na to, aby toho někdo využil a kolo ukradl. Když o hodinu později opustila posilovnu, kolo bylo pryč. Beatriz okamžitě otevřela aplikaci Najít a mohla vidět polohu kola téměř v reálném čase. Poté dvojice zavolala policii, aby situaci oznámila. Lacerda řekl, že věděli, kde kolo je, a dva policisté s nimi šli na to místo.

Když se tam dostali, ukradené kolo bylo přesně tam, kde se ukazovala aplikace Najít. Žena použila funkci Přesné vyhledávání, aby policistům dokázala, že jde o její kolo, protože ho zloděj zamkl. Přestože tam zloděj nebyl, policie shromažďuje záběry z pouličních kamer, aby zjistila, kdo kolo ukradl. „Všechno se to stalo asi za hodinu a půl. Policista mi řekl, že jsme měli velké štěstí, že máme AirTag, protože krádeže kol jsou zde běžné a většinou na takové situace podávají pouze policejní hlášení,“ řekl Lacerda. „Řekli nám také, že AirTag byl velmi dobře ukrytý a že to byl pravděpodobně důvod, proč zloděj nic netušil.“