Majitelé iPhonů, kteří se zaregistrovali k získání odškodnění v rámci urovnání soudního sporu „batterygate“, by měli brzy obdržet své peníze. Jak poznamenal The Mercury News, soudce dohlížející na žalobu zamítl odvolání od dvou uživatelů, kteří se pokoušeli vznést námitky proti vyrovnání.



Apple v roce 2020 souhlasil, že zaplatí 500 dolarů za urovnání soudního sporu „batterygate“, který společnost obvinil z tajného omezování starších modelů ‌iPhonu‌. Hromadné žaloby se mohli zúčastnit zákazníci z USA, kteří měli před 21. prosincem 2017 ‌iPhone‌ 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus se systémem iOS 10.2.1 nebo iOS 11.2. Žaloba vycházela z aktualizace iOS 10.2.1, kterou Apple vydal v roce 2017. Software upravil výkon starších iPhonů se zhoršenými bateriemi, aby zabránil jejich vypnutí.

Procesor byl účinně snížen, protože baterie nestíhala a někteří uživatelé zaznamenali nižší rychlost výkonu, když k tomu došlo. Jediným způsobem, jak obnovit plný výkon, byla výměna poškozené baterie. Apple zpočátku zákazníkům neřekl, že iOS 10.2.1 zavedl omezení výkonu, což pobouřilo spotřebitele a vedlo k různým stížnostem, včetně této hromadné žaloby. Apple se nakonec omluvil za nedostatek informací a do konce roku 2018 snížil cenu výměny baterií. Uživatelé‌, kteří mají nárok na odškodnění, museli podat žádost v roce 2020 a podání byla otevřena do 6. října 2020.