Po dlouhém testování 1Password konečně přidává podporu pro přístupové klíče. Uživatelé nyní mohou vytvářet, spravovat a přihlašovat se pomocí přístupových klíčů na rostoucím počtu webů a aplikací.



„Přístupové klíče jsou nejlepší formou autentizace bez hesla, která vyvažuje bezpečnost a pohodlí, a společnost 1Password nyní uživatelům umožňuje tuto funkci používat,“ řekl Steve Won, produktový ředitel společnosti 1Password. „Spravujte a používejte přístupové klíče prostřednictvím mobilních aplikací a rozšíření prohlížeče: Vytvářejte, ukládejte a přihlašujte se na weby a aplikace pomocí přístupových klíčů a také prohlížejte, upravujte, přesouvejte a mažte přístupové klíče.“

  • Uspořádat přihlašovací údaje: Vyberte, do kterého účtu 1Password a trezoru se mají uložit, spravovat a používat přihlašovací údaje.
  • Dostávejte upozornění na podporu pro přístupové klíče: Proaktivní upozornění na přístupový klíč upozorní uživatele, když webové stránky a aplikace zavedou podporu pro přístupové klíče.
  • Bezpečné sdílení přístupových klíčů: 1Password umožňuje sdílení přístupových klíčů mezi kolegy, rodinou a přáteli, včetně těch, kteří nejsou uživateli 1Password.
  • Přizpůsobení obchodních zásad: Obchodní administrátoři si mohou vybrat preferované zásady pro svou firmu v sekci používání aplikací 1Password na stránce nových zásad.

Společnost říká, že přístupové klíče jsou vytvořeny tak, aby maximalizovaly produktivitu a také mají ve výchozím nastavení zabudované zabezpečení. Procento uživatelů, kteří se úspěšně autentizují pomocí přístupových klíčů, je čtyřikrát vyšší než u uživatelů, kteří se autentizují pomocí tradičních hesel. Uživatelé se také v průměru úspěšně přihlašují pomocí přístupových klíčů dvakrát rychleji než uživatelé, kteří se přihlašují pomocí hesel.