Jednou z hlavních nových funkcí Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 je „dvojité klepnutí“, které uživatelům umožňuje ovládat Apple Watch sevřením palce a ukazováčku.



Zatímco plná funkčnost a nové uživatelské rozhraní funkce jsou skutečně omezeny na nejnovější Apple Watch, uživatelé s Apple Watch Series 3 a novějšími mohou zapnout gesta podobná dvojitému klepnutí, aby funkce fungovala podobně. „Díky novému gestu dvojitého klepnutí mohou uživatelé snadno ovládat Apple Watch Series 9 pouze jednou rukou a bez dotyku displeje. Uživatelé mohou dvakrát poklepat ukazováčkem a palcem k sobě a rychle a pohodlně provést mnoho z nejběžnějších akcí.“ Apple říká, že nová funkce je možná díky aktualizovanému Neural Engine v čipu S9 SiP, který je schopen lépe zpracovávat data z akcelerometru, gyroskopu a optického snímače srdeční frekvence.

I když to není úplně stejné jako oficiální funkce dvojitého klepnutí, Apple dříve spustil funkce zpřístupnění pro Apple Watch Series 3, které umožňují komukoli ovládat hodinky gesty.

Jak používat dvojité klepnutí na libovolných Apple Watch

  • Otevřete na svém iPhonu aplikaci Watch.
  • Přejeďte dolů a vyberte Zpřístupnění.
  • Přejeďte dolů a klepněte na Rychlé akce (v části Motorické funkce).
  • Klepnutím na Zapnuto v horní části jej zapnete.

Nyní, až bude k dispozici, budete vyzváni k dvojitému klepnutí a provedení rychlé akce
Pokud výzvu zmeškáte, dávejte pozor na tlačítka s modrým obrysem – to znamená, že je můžete vybrat dvojitým sevřením/klepnutím.