Aplikace Obscura byla aktualizována na verzi 4 a vývojář Ben McCarthy říká, že jde o změnu designu, na které se pracovalo více než rok. Velká část aplikace byla přestavěna od nuly, aby bylo použití aplikace intuitivnější.



Aplikace Obscura, zaměřená na fotografické nadšence, obsahuje širokou škálu funkcí, ale je také dostatečně jednoduchá, aby ji bylo možné používat příležitostně. Aktualizovaný design umístí ovládací prvky fotoaparátu, které nejvíce potřebujete, dopředu a uprostřed, takže jsou snadno dostupné, s dalšími nástroji schovanými do snadno přístupných nabídek.

Expozici, ostření, vyvážení bílé a další parametry lze nastavit pomocí možností ovládání a díky hmatové zpětné vazbě máte pocit, jako byste používali skutečný fotoaparát. Nové rozložení má usnadnit ovládání jednou rukou. Nejnovější verze aplikace Obscura funguje nejen na ‌iPhonu‌, ale také na iPadu. Ovládací prvky fotoaparátu na ‌iPadu‌ jsou stejné jako na ‌iPhonu‌, ale má postranní panel pro procházení alby. Aplikaci si můžete stáhnout z App Store s předplatným, které odemkne všechny funkce.