Slyšeli jsme mnoho zpráv, že AirTag lze použít k nalezení ztracených zavazadel, odcizených kol, ukradených rostlin v květináčích a dalších. Nyní policie v Nashvillu tvrdí, že se jim podařilo vystopovat ukradené auto pomocí AirTagu.



Jak uvedl místní zpravodajský portál WSMV4, muž upozornil policejní oddělení Nashville, že jeho auto bylo odcizeno 3. srpna. Informoval také policisty, že ve voze je AirTag, což mu umožňuje sledovat polohu pomocí aplikace Najít. Policie použila AirTag k lokalizaci vozu, který následně sledovali. Kevonta Brooks zaparkovala ukradené auto, Dodge Charger z roku 2016, před holičstvím a vešla dovnitř.

V tomto okamžiku poskytla letecká jednotka policii její popis, která ji poté mohla zadržet a vzít do vazby. Díky AirTagu, který odhalil jeho polohu, byla Brooks zatčena a obviněna z neoprávněného používání vozidla a krádeže vozidla. Zpráva říká: „Policie uvedla, že Brooks měla v době zatčení hnědý batoh, který obsahoval šroubovák, přívěsek na klíče od vozidla a zařízení na přeprogramování klíčů od vozidla. Podle policie byla u ní také nalezena pistole, 49 gramů marihuany, digitální váha a mnoho malých plastových sáčků.“