Vzhledem k tomu, že vývojáři pokračují v práci na uvedení svých aplikací do Vision Pro, Apple sdílel nové informace prostřednictvím svých webových stránek o App Store pro Vision Pro.



Apple říká, že visionOS bude obsahovat App Store, což vývojářům umožní rozšířit testování aplikací pro Vision Pro. Jak Apple vysvětlil na WWDC v červnu, Vision Pro bude moci spouštět téměř všechny aplikace pro iPhone a iPad, které jsou v současné době v App Store. Vývojáři mohou také vytvářet a optimalizovat aplikace speciálně pro Vision Pro a visionOS. visionOS je momentálně v beta verzi, v současnosti však neobsahuje App Store, což znamená, že vývojáři nemohou stahovat a testovat aplikace třetích stran.
Od letošního podzimu se to změní.

„Od letošního podzimu bude nadcházející vývojářská beta verze visionOS zahrnovat App Store. Ve výchozím nastavení budou vaše aplikace pro iPad nebo iPhone publikovány automaticky v App Store pro Apple Vision Pro. Zákazníci budou moci používat vaše aplikace na visionOS začátkem příštího roku, kdy bude Vision Pro dostupný. Apple také dodává, že pokud aplikace obsahuje funkci, která není na Vision Pro dostupná, App Store Connect zobrazí, že vaše aplikace není kompatibilní a nebude zpřístupněna“. Veškeré podrobnosti jsou k dispozici v příspěvku na blogu společnosti Apple.