Tento rok přicházejí s iPhone 15 Pro Max tři nové funkce, ze kterých jistě budete nadšeni. V dnešním článku se podíváme na to, které to jsou a zda se vám vyplatí letos koupit si nový model.



USB-C

To by nemělo nikoho překvapit, ale přechod na port USB-C je letos velmi očekávaný.
Vypadá to také, že kromě usnadnění bude mít USB-C na iPhonu 15 Pro i praktické výhody. Zprávy naznačují, že USB-C port nabídne vyšší přenosovou rychlost a rychlost nabíjení. Vyšší rychlost nabíjení je něco, co potěší asi většinu uživatelů.

Periskopický objektiv

Další změnou, která přichází konkrétně na iPhone 15 Pro Max, je přidání periskopického objektivu. Tento přechod výrazně zlepší rozsah optického zoomu fotoaparátu, což je oblast, ve které Apple léta zaostává. Telefony Samsung, jako například Galaxy S23 Ultra, již nabízejí periskopickou čočku s až 10x optickým zoomem. Naproti tomu teleobjektiv iPhonu 14 Pro má rozsah optického zoomu pouze 3x. Současné zprávy naznačují, že iPhone 15 Pro nabídne přibližně 6x optický zoom.

Nový titanový design

V neposlední řadě se říká, že iPhone 15 Pro přejde z nerezové oceli na titan. iPhone používá nerezovou ocel od iPhonu X, takže jde o velkou změnu, na kterou se čekalo dlouho. Jsou dva důvody, proč by vám tato změna mohla vyhovovat: Titan je výrazně lehčí než nerezová ocel. iPhone 14 Pro Max je těžký telefon. Myslíme, že hmotnost je největším důvodem, proč někteří lidé volí iPhone 14 Pro nebo dokonce iPhone 14. Za druhé, nerezové provedení je magnet na otisky prstů. iPhonu 15 Pro bude mít matný povrch. To by mělo zlepšit odolnost a měla by se zlepšit náchylnost na otisky prstů.