Displeje iPhonů jsou vybaveny malými QR kódy, které společnosti Apple umožňují přesně sledovat počet vadných obrazovek, které dodavatelé vyhodí, podle nové zprávy The Information.



Jeden čárový kód má velikost zrnka písku a lze jej zobrazit pouze se speciálním vybavením, zatímco druhý je na vnitřní straně displeje podél rámečku. Apple utratil miliony dolarů na vývoj čárových kódů a instalaci laserového skenovacího zařízení u Lens Technology a Biel Crystal, dvou výrobců, kteří vyrábějí krycí sklo pro ‌iPhone‌. S tímto systémem zná Apple přesný počet každého kousku skla vyrobeného Lens a Biel a přesné údaje o tom, kolik materiálu se spotřebuje kvůli defektům.

Zdroj, který hovořil pro The Information, uvedl, že když byly čárové kódy poprvé implementovány, Apple zjistil, že až tři z 10 kusů krycího skla byly vyhozeny kvůli výrobním chybám a na nátlak společnosti Apple se dodavatelům podařilo snížit to na jednu z 10. Protože Apple platí za výrobu, snížení chybovosti mu ušetřilo stovky milionů dolarů. Apple používá čárové kódy displeje k zefektivnění výroby od roku 2020 a společnost může vidět, která společnost vyrobila sklo a datum jeho výroby, aby mohla sledovat úroveň výroby a výnos.